Switch orthopedagogische diensten

Ouderbetrokkenheid

Ouders zijn welkom voor onderzoek en begeleiding bij leer- en gedragsproblemen. Wanneer het leren op school moeizaam gaat, is goed contact en samenwerking met de school belangrijk en soms zelfs noodzakelijk voor een effectieve aanpak. Wij kunnen ons echter voorstellen dat de Nederlandse taal een belemmering is. Onze specialist in meertaligheid kan u daarbij helpen. Dat doet zij door de betrokkenheid tussen u en de school van uw kind te helpen bevorderen.

Andere mogelijkheden voor ouders zijn; een taalcursus Nederlands en een cursus interactief voorlezen in de eigen en in de Nederlandse taal. Zo draagt u niet alleen actief bijdraagt aan de leesontwikkeling en woordenschat van uw kind, maar versterkt u ook uw eigen Nederlandse taal en woordenschat.

https://www.samensterkinleren.com/wp-content/uploads/2020/10/Switch-orthopedagogie-groot-12.png
bt_bb_section_top_section_coverage_image
Van uitdaging tot oplossing

Werkwijze
stap voor stap

Na aanmelding via de website of telefonisch, nemen wij binnen drie dagen contact met u op voor een oriƫnterend gesprek en het plannen van een intake.

STAP 1Inventarisatie hulpvraag

In dit gesprek verkennen wij samen met u de leerproblemen die uw kind ervaart, worden de hulpvragen en eventuele onderzoeken besproken waarna u een onderzoeksvoorstel en offerte ontvangt.

STAP 2Onderzoek

Het onderzoek kan bestaan uit: gesprekken met uw kind, eventueel met de intern begeleider van de school en de leerkracht, een orthodidactisch-, intelligentie- en sociaal-emotioneel onderzoek. Daarnaast wordt de werking van de executieve functies geobserveerd.

STAP 3Verslaglegging

U ontvangt na een gesprek waarin antwoord wordt gegeven op de gestelde hulpvragen een rapport met de resultaten van het onderzoek en handelingsadviezen. Wij adviseren u dit rapport te delen met de school van uw kind.

STAP 4Begeleiding

Bij een begeleidingstraject wordt samen met u en uw kind een behandelplan opgesteld. SWITCH gaat uit van veelzijdige bepaaldheid van de leerproblemen van uw kind en niet slechts van kind kenmerken, maar ook van de aanpak en handelingsverlegenheid van ouders. In de aanpak wordt daarom bij voorkeur ook ouderbegeleiding meegenomen.
https://www.samensterkinleren.com/wp-content/uploads/2020/07/Switch-orthopedagogie-klein-19.png
Samen sterk in leren

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een traject ?

Een traject van aanmelding tot het opstellen van een plan van aanpak kan circa 6 weken duren. De duur van de begeleiding is afhankelijk van de ernst van de leerproblemen. Onze orthopedagogen kunnen u hier alles over vertellen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Wat zijn de tarieven ?

De tarieven voor zorgverleners liggen in algemene zin vast en zijn afhankelijk van de diensten die u afneemt. Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Staat u vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Samen sterk in leren

Diensten
voor ouders

Switch biedt ouders de volgende diensten.

ERVARINGEN VAN ANDERE OUDERS

Reviews

https://www.samensterkinleren.com/wp-content/uploads/2019/04/client-01.jpg

Wij raden Rosita aan!

Rosita is zeer kundig en kan zowel ons als ouders als de school goed adviseren. De bezorgdheid om je kind wordt serieus genomen, en professionaliteit staat voorop. De manier waarop zij ons zoontje op zijn gemak stelt en bij de les houdt is erg fijn. Ook mijn zoontje ervaart de sessies als zeer prettig.

Petra (ouder)

https://www.samensterkinleren.com/wp-content/uploads/2019/04/client-05-3-160x160.jpg

Gemotiveerd en deskundig!

Switch heeft mijn zoontje begeleid bij een behandeltraject voor dyslexie. Dit deden ze met humor en plezier. Mijn zoon ging er graag heen. Zijn leerprestaties zijn erg vooruit gegaan. Hij vindt lezen echt leuk geworden. Ook gaven ze handige tips, waar we thuis mee verder konden.

Ilonka (ouder)

Maak een afspraak.

WE STAAN VOOR U KLAARContact
Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Copyright by Switch. All rights reserved.